EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2012.06.18. 19:01 Leni

LUMIA 800 vagy amit akartok - part 1.

Címkék: microsoft mobil vélemény nokia lumia

Jó ideje nálam van NOKIA Lumia 800-as egyik fekete példánya. Jó ideje már használom is. Megvallom az első találkozás során tényleg lenyűgözött a formaterv és a megkapó kijelző. És ez azóta is így van. A nagyon egyedi megjelenéssel rögtön meg tudtam barátkozni. Örültem, hogy végre sikerült gyártani az iparágnak egy vicces, de mégis elegáns töltőt is, és annak is hogy a csomag tartalmazott egy remek szilikon szerű védőtokot. Szóval jó antré volt.

A jó antré ellenére, azért sikerült összeírnom egy A4-est betöltö bulletlistát amik nem feltétlen jól vagy kifejezetten rosszul valósított meg a készülék. Azt akkor még nem adtam közre és most is inkább csak második résznek szánnám - már ha összejön.

Azóta már több héten keresztül gyűrtük egymást, de mostanra kicsit kiakasztott a Lumia és a microsoft is.

ZUNIA

A NOKIA alapból nem hajlandó együttműködni az OSX-el. Az android konnektivitása nyomokban sem elérhető, egy szoftver kell ahhoz, hogy az OSX számára olvasható legyen a telefon memóriája. 

Screen shot 2012-06-18 at 18.30.50.png

Egyébként az remek, hogy a NOKIA oldalán megtalálható az információ - csak vicces, hogy a safari fenti módon tudja csak az oldalt renderelni. 

A külön szoftver csupán azért bosszató, mert a Lumia ugye az iPhone-hoz hasonlóan, még a testvér oprendszerével ( windows ) is csak egy külön szoftverrel hajlandó beszélgetni. Bár azt tudni kell, hogy iPhone képletöltéshez nem kötelezó az iTunes, de Lumiához a Zune sajnos kötelező. Amivel kapcsolatban még az volt az érdekes, hogy teljesen legál Win7-re telepített és egyébként futó Zune mellé, a Lumia még telepítettni akart egy Zune-t, mert nem ismerte fel, hogy az már ottan futkározik alatta. 

Ezen túlmenően a Zune nem szép, de csúnya. A működése pont annyira újszerű, mint amennyire idegesítő - persze ezt meg lehet szokni. Még mindig pilótavizsgáskodik, úgyan úgy tumbnailez, mint az explorer tenné, csak szebb kockában. Nem kérdez ugyan, de nem is beszél sokat. Szinkronizál, de nem tudjuk, hogy mi az amit szinkkelt és keresni kell, hogy hová. Ezzel együtt nem állítom, hogy az egész egy fos lenne, csak éppen picit távol áll tőlem ez a filozófia - és olybá tűnik, hogy az egyszeri user számára sem alapból vehető akadály. 

Aksipara márpedig van

Ami mindenek mellett igazán bosszantó a Lumiában, hogy telefon módban intenzíven használva bekapcsolt mindennel nem bírja egy napot. És vicces, hogy ez esetben nem alapbeállítás a sporolós üzemmód, hanem a felahsználó csodálkozása közepette a megoldáskeresés során egy almenüben találhat némi segítő mondatrészeket arra vonakozóan, hogy a telefon majd visszaveszi magát, ha alacsony a feszültségszint. Ha bekapcsolatam a funkciót, ugyan úgy lemerült, mint korábban.

SMS 

A mobiltelefónia még mindig jellemző kommunikációs formája az SMS. Különösen, ha a google talk annyira nem elérhető. Persze lehetne MSN chat-ni valahogy a lumiával, de azt annyira nem teszteltem. SMS-ezni meg Besenyszöggel is lehet. Szóval egy orbitális gond van itt a Lumiával ami valójában a Microsoft és a Google együttes szabványügyi elbaszása: a nem mobil szám típusú telefonszámra nem lehet SMS-t küldeni a lumiával. Viszont arra még nem jöttem rá, hogy miként lehet a lumián keresztül még egy mobilszámot felvenni a Google-ről szinkkelt kontakthoz. Persze tudom: ott a google írjam át ott és majd minden jó lesz - de akkor is. Ezt az Android megoldja annyival, hogy bármire lehet SMS-t küldeni, és kész - legalábbis a HTCm ezen annyira nem akart uralkodni, de még az iphone sem.

 

Szóval csodálkozva ülök most itt a gép előtt, és gondolkodom cseppet még a Nokia jövőjéről. A Design jól sikerült, de  a szoftver még nem túl user barát. Nem tudom mennyi ereje lesz az MS és a Nokia csapatának, hogy szépítsen ezen az eredményen. Már annak tükrében is, hogy a APPstore drága, és az iphone/Droid Sláger appok azért kevésseé nyomulnak az MS platformján, annak ellenére, hogy csupán remakeolni kéne. 

Legalább akkor vennék meg a picplz-t, hogy legyen egy jó fotó appjuk, vagy valami...

1 komment

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr784596464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hia · http://hunetkft.hu 2012.06.19. 19:55:41

ZUNIA:
Teljesen egyetértek. Gáz, hogy egyáltalán szoftvert kell telepíteni a frissítéshez vagy bármihez. Miért nem tudja megcsinálni a frissítést wifin?

Aksipara:
Nekem is volt, de kb. 3 hét után már bírja az egy napot. (Most 11 órája megy és még 3 órát ír és nem ment át takarékos üzemmódba.)

Nokia tényleg jó hardvert csinált, a WP7.5-tel még vannak gondjaim. Remélem majd WP8 megoldja egy részét. (Pl: Skype integrációt várom és mintha utána 3rd party VoIP is működne majd, pl. Viber.)

Hardverrel egyetlen gondom az USB csatlakozó. Remélem a kinyitó műanyag bírja majd, bár néhe félő, hogy egyszerűen letörik. Azt sem értem, hogy miért a telején vannak a csatlakozók, de ennek biztos van valami logikus oka...
süti beállítások módosítása