lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) IT (3) it (38) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2010.07.28. 17:06 Leni

Work work work - gpoyw day

Címkék: index index.hu blog.hu blumi indafotó cadix dw1 ddq inda.bloghu leni

A helyzet az, hogy a tumblr nem upgradeolt, de a blog.hu igen. Egyrészt Blumi immár nagyon hivatalosan átült a postr csapatába, másrészt elkezdtünk gőzerővel dolgozni azon, hogy a blog.hu láthatóan is előremoccanjon a pár éves tetszhalotti létből.

A sors fintora, hogy közben új felállásban, újra meg kell találni magunkat és új fókuszba kell forduljuk, mert a világ és a környezet ezt követeli. Részemről igyekszem a kevesebb markolás elvét szem előtt tartani és a hatékonyságot maximalizálni. Remélem immár meg lesz ehhez a háttértámogatás is, legalább annyiban, hogy fél évig hagyják a csapatot dolgozni.

blog.hu step 0.1 - share mind like-ig

Az előremutató azonnali lépések egyike az, hogy engedünk a világnak nyomásának és elfogadjuk, hogy a sweb megoldások megkerülhetetlenek. A blog.hu-által biztosított szabadság, eddig is lehetővé tette, ugyan csak egy szűk kör számára, hogy a blogjukba ezeket a funkciókat beágyazzák. Most gyorsan intézményesítettük ezt a lehetőséget.
Így a jó írások, olvasók által további olvasókra lelhetnek.

Érdekes követni, hogy a funkció milyen ütemben terjed a blog.hu bloggeri között.  Azt is érdekes lesz látni, miként változhat majd ettől a blogok látogatottsága.
Jegyzem: azt nem hisszük, hogy ezzel egy hatalmas PI növekedés fog bekövetkezni. Ugyanakkor azt igen, hogy a lépés egyszerűen elodázhatatlanná vált azért, hogy a nálunk blogolók sokasága elől a máshol alap funkcionalitásnak számító funkció elérhető legyen.

blog.hu step 0.2 - minimál sales upgrade

Kisebb, főleg a vezető blogok értékesítését támogató megoldások megvalósításán is dolgoznunk kell. Továbbra is próbálunk innovatívak maradni és a CEMPshval együttműködésben dolgozunk értékesíthető felületek kialakításán. Célunk, hogy kis lépésekkel haladjunk egy új modellé formálódó, a bloggerek számára is elfogadható elemeket tartalmazó rendszer felé.

blog.hu step 0.3 - háttérmunkák DB és Traffic fronton

A helyzet az, hogy a temérdek blog és komment, amit termel a blog.hu a jelenlegi infrastruktúra határait feszegeti. Hamarosan bővítésre kényszerülünk, ezuttal DB fronton.

Ezzel egy ütemben dolgozunk azon a háttér munkán, mely gyorsítani fogja a belső statisztikai rendszer működését. Ez nem csak azért szükséges, mert a temérdek blog, köszönhetően a szerzőknek és az index.hu-nak valamint a TC-nek természetesen, temérdek forgalmat generál, amit nem akarunk eltitkolni. Sőt! Itt drasztikus átalakításokra kényserzülünk, mert azt gondoljuk a jelen megoldás elérte a technológiai határait.

blog.hu step 0.4 - Google meg az analytics

Nos, igen! Persze tisztában vagyunk azzal, hogy számos, dörzsölt boggerünk nem csak hogy szereti a Google közössget és az álala nyútott szolgáltatásokat hanem már használja is ez utóbbiakat.
Ez egyilk ilyen, melyet mi magunk is szeretünk az Analitycs.
A blog.hu eddig is lehetővé tette, hogy saját mérőkódokat használjanak a bloggerek, és ez a jövőben sem lesz másként. Ugyanakkor célunk az, hogy ennek a rendszer által jobban támogatott legyen.
Nem titkolom el azt sem, hogy saját mérőkódunkkal is követni fogjuk az egyes blogok forgalmát azért, hogy kontrollálni tudjuk más típusú méréseinket.

Others 1.0

Közben, pedig még át is alakul a szervezetünk. Sőt, reményeim szerint végre elindul egy indafotó dev. pack is, heteken belül. Rá fér! De a részleteket majd dw1 a megfelelő helyen és időben.

External(ia)

Közben a meshable meg 5 éves lett. HH-val riport van valami blogon és szinte image kampány post született róla. Persze, valljuk meg, nem érdemtelenül. Blumi, ahogy a bevezetőben írtam, a 3 képernyős csapatot erősíti, melynek a start elemeit megint lehozta Vaszily Miki szájából valami e-marketing PDF csoda. Ugyanakkor ott sok a zsé, de itt meg van AZ index.hu. És az jó! Mert kicsivel nagyobb dB-vel ordíthatunk a hirdetők edukálásakor. Ez jár.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr52182890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása