lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) IT (3) it (38) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2013.03.25. 11:10 Leni

ami kimaradt - a 4chan bazmeg [a nagy kérdések +1]

Címkék: iwiw index yahoo internet felmérés twitter reddit használat soundcloud tumblr flicker foursquare instagram 9gag googleplus pinterest faceboo last-fm

Az index nagy internetes kérdőívét házon belül tovább boncolgattuk, hátha kisül belőle valami érdekes - annak ellenére is, hogy a tudományos alaposságot nélkülözte a közvélemény-kutatás eme liberális módja. Az egyik számomra érdekes aspektus, hogy mely netes szolgáltatásokat használja jelenleg a tömeg, és melyek azok, amelyeket kipróbált ugyan, de mára futottak még kategóriába kerültek. 

A másik hasonló érdekesség, hogy a közlési igényben szenvedő internetezős kisebbség, kvázi niche fogyasztóként, mit használ bevallottan, azaz mik kerülnek fel a sajt bevallású futottak még listára.

A facebook győzelem

Mint ahogy azt már megállapítottuk, - azaz közismert tény - a Facebook tarolt Magyarországon, és átvette a vezető szerepet a social univerzumban. Visznont a számokat értelmezésében hadd következzen némi különvélemény. Készítettem egy nagyobb felbontású megoszlási grafikont.

index felmérés 2013 facebook iwiw pinterest googleplus instagram linkedi twitter tumblr  szolgáltatások használat megoszlás grafikon.pngindex 2013 kérdőív -  alkalmazások bevallott használatának megoszlása

Ebből a következőket vélem kiolvasni:

  • a facebook esetében az elfogadás igen erős, csupán 6+6% vallotta azt, hogy leszokott, vagy ritkábban használja a szolgáltatást.
  • az iwiw esetében a vallott felhasználás csökkenése drámai 80% a válaszadók körében, továbbá az is drámai, hogy a lojális felhasználók bázisa pinteresti szintre (!) esett vissza.
  • a Google+ kapcsán nagyon óvatos volnék, pontosan hasonló okokból: a válaszadók 34% (14+20%)-a nyilatkozta, hogy abszolút nem használja, vagy kevésbé használja a szolgáltatást - nyilván a google politikája mentén ez még erősen változhat a jövőben, azaz nem ülhet tétlenül az óriás
  • a linkedin - cv network - szereplése érdekes fejlemény számomra, mely nagy valószínűséggel összefügg azzal, hogy bizonyos szakmák personal brandigjének fő területévé vállt - cserében viszont "nagyon angol", és az elhagyási mutató 16%-körüli a teljes sokaságon belül, ami több mint a jelenlegi lojális userek hányada
  • a twitter esetében szintén azt állíthatjuk, hogy megindulhat a zuhanás, hisz a lojális felhasználók hányada 10% a teljes sokaságban és 22% leszokott, vagy kevésbé használja a mikroblog szolgálatást - napjai meg vannak számálva?
  • az instagramm hasonló képet mutat, de ne feledjük, hogy a szolgáltatás igencsak facebook közeli, így túlélése egyfajta reainkarnációval folytatódhat a niche pillanat-rögzítő userek körében
  • a (szintén facebook üdvöske ) pinterest, az olvasók körében lényegében egy ismeretlen valami, amit a bevallottan kipróbálók inkább nem használnak semmire.
  • és végül itt a tumblr, makro-mikroblog cucc, ami szintén inkább megosztó szolgáltatás (többen olvassák/fogyasztják nem belépett módban, mint belépve)  és a dashboardja miatt, mindenképpen meg lehet különböztetn a tudatos felhasználást az olvasói üzemmódtól; szóval a lojális userek hányada nem éri el ugyan a twitterét, de jóval kisebb a feladók és a ritkábban használók köre, a twitterhez képest; azaz addiktívabb tudott lenni, mint a twitter.

Röviden mindez:

  • a tumblr még nem tudott áttörni
  • a pinterest szép, de nem tudjuk mire használni
  • az instagram jó, de nem tört át a falon
  • a twittert inkább elhagyják, mert nem szexi - bármennyire is erölködik mind a web-en, mint az APP-ok frontján
  • a linedin az angolul állást keresők és a migránsok körében népszerű
  • a g+ még tartogat meglepetéske
  • az iwiw haldoklik
  • a facebook népszerűsége töretlen

Hibahatár alatt - "4chain bazdmeg" 

Túrva az egyebeket, érdekes - semmiképpen nem reprezentatív - kép rajzolódik ki elém. A BTL győztes a Foursquare geolokációs szolgáltatás. Voltak, aki egyenesen hiányolták konkrét kiemelését a kédőívből.

index internet hu BTL internetes szolgáltatások 2013 foursquare.png

Index 2013 kérdőív - futottak még kategória visualized by wordle

A bevallások szerint a Youtube trónol második helyen. A harmadik hely tanulsága szerint a niche internetező humoros is, mert a harmadik helyre a 9GAG oldala került - biztosan tudjuk, hogy sok blog és facebook csoport reblog/post forrásként szerepel a magyar web scénában.
Továbbá többen említették a flickr-t mint használt szolgáltatást, csak úgy mint a SoundCloud megosztót ami kicsivel ugyan, de lenyomta a hazánkban hivatalosan nem jelenlevő last.fm-et a különválaszok listáján. Felkerült még a reddit, de igen szerény, negyvennél is kisebb táborral. Szintén meglepett, hogy a picasa, a google képmegosztója nálunk el sem érte a bűvös átlagos osztály létszámot: a harmincat.
Játszott még a Seam, Skype, Xing.

Összefoglalva, ami számít: geolokáció, humor, videó elérés, képtárhely elérés és választott zene elérés korlátok nélkül ami leginkább felmerült. Ezek alapján továbbra is van tere a fejlődésnek, nagy kérdés, hogy a generációs internet használati különbségek ezek közül mely szolgáltatások penetrációjának növekedéséhez vezetnek majd a jövőben.

És a legérdekesebb kinyilvánítások, kommentár nélkül:


behance; napiszar; semmit; rengeteg; DeviantArt;vkontakte.com (orosz);nem használok mást sem;KVR Midiblog gearslutz; moly.hu; kritikustomeg.org;4chan efukt;StackOverflow.com :);neptun; online tarhelyek kimaradt; GOG.com, Steam;Doulingo;myvip - régebben;Origo, totalcar, sportgez;cink/kinja;semmit bazdmeg;Myvip de már nem használo;züfrazset-móló;premierfilmek gmail;BitBucket;indamail;TorBrowser,Bitcomet;hup,index,crxforum,tõzsde;phpMyAdmin;Tumblr read-only naponta;kurvaanyád leszoktamróla;Semmi kozossegi marhasag.;Ikariam )böngészõs játék);Inda, de már elmúlt :);Index fórumok;index2-t soha, mert fos;www.soup.io;Torrentek.info;4sq hogy maradhatott ki??;Merre lakik? - Kulfoldon;imdb;Odnoklassniki;Kinja;nCore;skydrive;geekli.st;MYSPACE.... NOT.;Túl sok lenne felsorolni.;rengeteg fórum ;Trello; Grindr, Scruff;4chan bazmeg;

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr535169025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása