EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2011.02.16. 09:08 Leni

FáCsé - #fb - Facebook - (r)evolution

Címkék: mobil it web internet kommunikáció 2011 facebook nation

Ma egy Gpoyw day van. Csúnya, szmötyis, olvadóhó áztatta minimál latyak, minimál nagyon reggel, telis-teli az elmúlt napok eseményeivel. Rohamban indult be a többfrontos gépezet 2011-ben, amiből csak egy párat szednék ide az elejére.

  • az androidok lassan kiszabadulnak a keltetőkből és már kézbe is vehetők új tabletek formájában. A következő évi index-es ping-pong bajnokságot már ilyenekkel is játszhatjuk - ütő helyett.
  • az ARM-tól és a Snapdragon processzorok dual-core-sításától hangos a szakirány, és tényleg dobókocka lap méretűvé zsugorodott erőművek tűnnek elő a félvezetőipar futószalagján. - És persze nekik sokkal inkább mindegy hogy Phone7 vagy Android, mint a NOKIA-nak!
  • a mobilszolgáltatók lassan kénytelenek csökkenteni az adat-roaming díjakat, mert a okos telefonok már bevallottan nem a szűk business-class monopóliumai, hanem kezdenek beszivárogni az átlag középréteg mindennapjaiba. Ők persze megengedhetik maguknak a mobilitás luxusát, és a nemzetállami határok további koptatását.
  • a nemzetközi menő web-es szolgáltatások közü (twitter, 4square)l jó néhányan roham tempóban lokalizálnak - fordítják magukat mind teljesebben szigetnyelvekre is, mindezt azért, hogy annak a rohadt nagy sárkánynak a sok feje egy rohad nagy long-tail-ban összpontosuljék, amit aztán el lehet kezdeni fejni.
  • a BBC és a CNN pedig azt mondja, hogy a Facebook márpedig erősen hozzájárult Egyiptom forradalmi eseményeihez. És persze "Join with US on WEB or Twitter". Hiszen a twitter is ér vagy 4milliárdot USD-ben. És persze, hogy fújjuk a lufit, de ezt most H. Clinton és Obama valamint a jelenlegi öreg Bush is fújja, és emiatt Bat Man által is megirigyelt kevlárral van leöntve, nehogy kidurranjék.
  • koronaként pedig jönnek a tegnap feldobott új NOKIA gyalázó HTC-k. És hogy tudjuk, arcal merre is vagyunk: Facebook gombbal!!! - Nyomod és facebook! Hát ez maga a (r)evolution.

A világ újra felosztása - facebook nation

Problémafelvetés gyakorlatilag nincs. Tények vannak. Ami valójában egyfajta konvergencia, a social grid szolgáltatás(ok) kiforrása a "csak egy maradhat" mantra mentén. A technológia és annak társadalmi beágyazottsága 2011-ben új perspektívát kap. A facebook nation megkerülhetetlen tömegé állt össze, ami ellen már nincs értelme harcolni, használni kell. A létrejövő közeg, ha úgy tetszik virtuális világ, felosztása pedig gőzerővel folyik. A mobil eszközök és az új, jelenleg még sexy alkalmazások, összekötve a szociális hálóval adják az új teret, ami "virtuálisan szociális" és kommunikációs tér is egyben. Egy másik mantra, a Minenki lehet boradcaster mentén.

Lecsóillat - amikor a politika is.

Obama már megmondta, van facebook nation, hisz ha valami, akkor talán az segítette őt az elnöki székbe. Mára az ön és a visszaigazolás mentén, az amerikai liberálisok a saját kitűzőjük mellé odatűzik politikailag is a facebook logóját. A liberális demokrácia tere a facebook - mondják kimondatlanul is. A diktatúrák megdöntője a facebook, hisz a szólásszabadság alapértékének a hordozója. Mondják. Sugalják.

És valójában nem más mint Luther Márton, Bell valamint utolsó sorban Friedhelm Hillebrand and Bernard Ghillebaert invencióinak avatarokból álló színes csomagolópapírba történő újracsomagolása. A színes csomagolópapírt meg mindenki szereti. Ezt a coca-cola is tudta már a múlt század közepén, amikor béle csomagolta a liberális demokrácia akkor érvényes mézes madzagját. Akarom mondani finomságát.

A helyzet persze kicsit bonyolultabb, kicsit más, hiszen itt nem csak egyszerű mézesmadzagról beszélünk, hanem egy új igény több irányból támogatott gerjesztéséről. Aamihez kell egy csomó olyan dolog, ami eddig egyáltalán nem kellett a földi halandó számára:

  • irtózatos mennyiségű mobil adatkommunikáció
  • irtózatos mennyiségű új eszköz
  • irtózatos mennyiségű tartalmi forrás
  • irtózatos mennyiségű tartalom
  • irtózatos mennyiségű zajforrás
  • irtózatos mennyiségű akkumulátor
  • irtózatos mennyiségű egyénre szabott tartalom előállítása/kiszolgálása
  • irtózatos mennyiségű áram
  • irtózatos mennyiségű szerver
  • irtózatos mennyiségű üvegszál
  • irtózatos mennyiségű PÉNZ

Sok pénz! Nagyon sok pénz! (Hogy mivégre? Azt most nem akarnám megfejteni.)

Annak a ténye viszont, hogy a kereszt legitimációs folyamatok beindultak Steve Jobs után szabadon, lassan eljutunk a megtérülési sprintig is.

Keresztlegitimációk

A folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy a vezető hagyományos média már platformként Beszél a WEB-ről, különsen a facebookról. Nyiván ennek az oka az, hogy nem tudják megkerülni. A broadcasted szerkesztett tartalmi forrásoknak is meg kell jelenniük az új platformokon, egyszerűen azért mert időben kell ott pozíciót fogniuk. Számukra mára ez nem kérdés. Sőt, már konvertálnak, és a hagyományos média is támogatja az új platformot azzal, hogy kimondja kövess minket ott. ( valószínűleg ők is rájöttek: létezik aktív befogadás, és passzív figyelés. Tökre más az hogy vacsora közben megy a híradó, ill. az hogy valamit érdeklődése végett keres a néző - user )
Ha már a WEB előtt töltöd az időd, kövess minket - mondják.

Ugyan ezt mondja a liberális politikai elit is, mert a nagy vízen túl egyszer már bejött, hogy a long tail adományaiból a "sok lúd, disznót győzött"! A politika tudja, és felismerte, hogy az emberek egy jelentős része tipikus dolgokat már online ér el, következésképpen időt tölt az onlne előtt, tehát nincs választás: ott is jelen kell lenni, ott is a "legnek" kell lenni.

Ugyan ezt mondja a gadget gyártók tömkelege is, akik viszont felhasználva az új technológiákat immár a user kezébe adják az online elérést. A kezükbe adják a döntési lehetőséget is egyben: online or not?!

És ha mindez a választás csak egy gombnyi egyszerűségűvé deriválódik, a nagymamám is képes lesz használni - még ha nem is érti azt a gépezetet ami ez mögött áll.

Ezek IMHO tények. Ha mégis vitatnád alant kommentben megteheted.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr662664685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása