EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) IT (3) it (38) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2010.06.03. 17:54 Leni

Szerintem ezt... mondták - csütörtököt mondok

Címkék: origo news hu 2010 postr

Alapulvéve a kreatív összefoglalóját szerintem az alábbiakról volt szó a sajtóreggelin.

Blogszolgáltatást indít hamarosan az Origo és az Iwiw-et is átszabják. Novák Péter és Vaszily Miklós bemutatkozó sajtóbeszélgetésen az Origo néhány éves fejlődési irányáról beszélgettek.

Origó lement kutyába és meghívta a vájúhoz a népek nagyrabacsült képviseőit, hogy bemondja: fejlesztünk…, irányokba basszátok meg! Tudjuk, hogy az iwiw szar, nekimegyünk gyaluval. Az Origóból kivágok mindenkit, majd az UGC lesz!

Tess’ kapaszkodni: delta támadás, mélyrepülésben, IDUL!

Blogszolgáltatást indít az elkövetkező néhány héten belül az Origo és várhatóan az Iwiw-et is átalakítják. A terveket az Origo vezérkara (Novák Péter, vezérigazgató-helyettes, Vaszily Miklós vezérigazgató, Weyer Balázs, főszerkesztő, Koltai Péter, üzletfejlesztési vezető) az A38 hajó éttermében ismertette.

A blogunk mindjá kész! Persze amolyan Origósan! Igaziból tumblr-lesz, hogy felb@sszuk UP-t! Béta teszt mindjárt jön, mert még nem kötött meg a beton akódon és a fele nincs is kész csak rubi-ba, ami meg nem bírja a terhelést.
De a platform megvan: mi a vezetők együtt vállaljuk ha szar lesz. ( persze kirúgok mindenkit ha nem indul el. Koltai már postolt, de neki vindóvza van!

Ja persze, hogy ellopunk mindenkitől mindent… az már az index-nél is jó stratégia volt, és különben mutassatok bármit, amit még nem csináltak meg a neten… Ja, az nem ér ha új skin van rajta!!!

Bár az Origo vezetői nem akarják megnevezni, a twitteren már egy nappal korábban kiszivárgott, hogy a hamarosan induló új blogszolgáltatásuk nevea postr.hu lesz.

Coolok vagyunk mi!? Kicsit Virál! Kicsit ájfónos! Kicsit Sztív Dzsobszos! Hehehehe…. ..

sic: wiw-en mé nem postoltátok ki b@kker!? Megalol! Ja t’om valami adatvédelmi vagy felhasználási feltételekbe ütközik hogy a fake user kapjon accot?! :D lol Majd terjed a fészbúkkon

Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője félve, de kimondta a blog szót, amikor azt vezette fel a szerdai sajtóbeszélgetésen, hogy milyen szerepet szánnak a felhasználók által előállított tartalmaknak. Úgy gondolják most érkezett el az idő, hogy ebbe az irányba lépjenek, de elmondása szerint ez egy olyan szolgáltatás lesz, amely a klasszikus blogolást és az ettől leginkább egyszerűségében különböző mikroblogolást ötvözi majd.

UGC kell, mert az index-is azt csinálja! Meg twitter, meg ilyenek! És nem blog lesz, hanem a tumblr-t nyúljuk! Aki ért hozzá, az úgy is tudja… már most is.

sic.: Weyer-nek foglama nincs arról milyen egy csordát moderálni!!! UGC-t válogatni!

A szolgáltatás fejlesztése, amelyet az Inuit és a Pentacom konzorciuma végez már tavaly ősszel kezdődött. Jelenleg bétatesztelésre hívnak általuk kiválasztott felhasználókat.

:O Konzorcium! Aztamegahétszázát! Nyilván Ők nem tudják mi az hogy UTF8?!

sic.: az intuit szakértői között egy web-es arc sincs, de annál több közgazdász, és a csodabogár
Pintér János - Önkormányzati szakértő, 12 évig önkormányzati képviselőként, 4 évig alpolgármesterként dolgozott. Szakértőként több nemzetközi informatikai projekt előkészítésében és irányításában vett részt.

Pentakom meg annyira el van havazva hogy a saját honlapját nem tudta megcsinálni! LOL!

Ps.: HOL vagy VirgÓ? CSak nem nagyon dárga lett volna a számla?

Az elképzelések szerint nem a szerkesztőség munkatársait kívánják így előtérbe tolni, a munkatársaktól független felhasználókra számítanak. Terveik szerint a postr a felhasználók számára leginkább egyszerűségével hódíthat majd, de azzal kapcsolatban nem kívántak találgatásokba bocsátkozni, hogy az indulás után vajon hányan regisztrálnak majd. A Tumblr nevű népszerű mikroblog szolgáltatás mintájára itt is lesz majd rangsor, amely alapján sorrendet állítanak majd fel a blogok között, és a portálnál másfél éve bevezetett címkézési rendszert használják majd, így könnyen össze tudnak majd állítani az Origo saját és bloggerek tartalmából álló válogatásokat. A szolgáltatásnak lesz saját címlapja, és az Origo címlapon is lesz válogatás a blogokból, amelyeknél működnek majd azok a közösségi médiás megoldások, amelyeken keresztül a tartalmakat be lehet majd csatornázni az Iwiw-be, Facebook-ba.

Mondom bakker: UGC kell! Nyúljuk a tumblrt! Lesz postrity! UP megőrül majd!

Van tag nálunk is! Sőt! Tudunk olyat majd mint a blog.hu blogcsatornái! ( nem nyúltuk, csak később lettünk kész… !)

Nyúljuk az index címlapot mert az cool!

És igen: van fészbúk… lesz lájk!

Koltai Péter, az Origo üzletfejlesztési vezetője a sajtóbeszélgetésen az Iwiw-et a családi ezüst azon darabjának nevezte, amely komoly kihívások elé állítja a cég egész vezetését.

iwiw, bakker van, közös, és nem lehet hazavinni. Hogy lesz belőle zsé, csak Editke tudja!

Egyelőre többen regisztrálnak az oldalra, mint ahányan törlik onnan magukat, de látják, hogy ha a Facebook növekedése hasonlóan ütemben alakul, akkor idővel elveszítik majd elsőségüket a hazai közösségi média szolgáltatásokban. „Nem érdemes temetni az Iwiwet, de a Facebookot tízszer ennyi erőforrással sem lehetne visszaverni” – ismerték el az Origo vezetői, éppen ezért olyan szolgáltatásokat akarnak beépíteni az oldalba, amelyekkel a Facebook most el tudja szívni a felhasználókat. Ezek a fejlesztések részét képezik majd egy teljes ráncfelvarrásnak.

 

Kerestünk statot amiben még jó a wiw. Találtunk egyet! Még regelnek. ( Sőt, majd lehet egyszercsak meghívó nélkül is regelni, meg lehet ingyé közösség is… csak regeljetek nyájak!)

És hát… van egy gyalu a sufniban… iprai… lehet még belőle deszka… vagy valami!

Novák Péter elmondta, alapvetően reklámpiaci bevételekre alapoz továbbra is a cég, de újabb lehetőségeket keresnek, ahol már lehet fizetős szolgáltatásokkal komolyabb bevételeket is szerezni, ez pedig nem más, mint az Apple Iphone és Ipad zárt rendszere, mivel ezekben a felhasználók már hajlandóak szolgáltatásokért pénzt adni, míg a weben ez nehezebb. Ahogy Weyer Balázs fogalmazott az általuk meghatározott három képernyős irány valójában három és félre változott az Ipad idei megjelenésével.

Akarunk reklámbevételt! Mindenáron! Fizetősek leszünk! iPadon mindenképpen! 3 és fél képernyős mixünk lesz! Jobb mint a norbi update!

sic.: hány szifon, pad, droid van magyarországon? Mennyibe is fog keürlni a samsung bebo-s vicce?! Hány platform fog majd kelleni? Uristen mennyibe is kerül majd ez?!

 

Koltai Péter elmondása szerint az Origo tavalyi legnagyobb befektetése a tévécsatornák indítása volt. Öt hónap után ott vannak egymillió kétszázezer háztartásban, ami 30 százalékos lefedettséget jelent, és ami elmondásuk szerint nagyon jónak számít ilyen rövid időtávon, ráadásul a Life Network és az Ozone Network leváltották az Origo korábbi egészség és időjárás oldalait, és az új oldalak azóta kétszer akkora forgalmat hoznak, mint elődeik.

Nos, tavaj belezúztuk a yardot a TV-be! keresünk számokat, hogy nem hiába…. .. .
VEGYETEK MÁR REKLÁMIDŐT!!!

Szintén az Origohoz köthető hír, hogy a korábban külső gyártásban készített Női Lapozót júniustól az Origo szerkesztősége végzi.

Mondjuk bakker: kirúgok(unk) bárkit… még van kiből!

A tavalyi 1,2 milliárd forintos mérleg szerinti veszteség után az Origónál áprilisban több mint kétmilliárdos tőkeinjekciót hajtottak végre.

Sokba kerül ez a móka!!! Idén is lesz kb 1 yard… de vannak olcsó konzorciális beszálítóink! :D

És végezetül, ez már nem a Kreatívról: Chatszolgáltatással bővítik a közösségi honlapot, majd ősszel teljesen megújítják az iWiW-et. Mobiltelefonra optimalizál és blogszolgáltatást is indít az Origo.

Ja… hogy ezt is mondták ottan!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr112054110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása