EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) video (30) videó (3) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2010.01.06. 14:03 Leni

AVATAR után - szerda

Címkék: avatar

Nos, meg lett. Cameron nagy eposza. Majd beizéltem a végére, mert én balga egész nap nem ittam, csak a mozi előtt. És a 160 perc játékidő az majd 3 óra!

Érdekeset elmélkedtünk Zizzel utána annak kapcsán, hogy az USA-ban nem annyira nagyon nagy a sikere a történetnek. Hmmm. Történet?! Kezdjük innen.

Cameron meg akarta csinálni a saját eposzát. Csinált hozzá egy világot, ami szép. Csinált szeretnivaló lényeket. Csinált egy alapvetően mínuszos arcból egy hőst. Csinált gonoszokat, akik annyira nem is látszanak annak. És persze mindezt jó távol a földtől. 

A lábatlan katona, kapcsolódik a kék böszme test agyához és élőben videójátékozik vele. Az hogy odarepülünk 6 év alatt szinte alap. Az hogy lehet genetikailag modifikált testbe tudathasadni, szintén alap. Az hogy cég az úr még a Alienből alap. Az, hogy a genetika csodákra képes a Alien 4-ből alap! Az hogy valami vékony és karcsú az meg szép. A rakodórobotok helyett már a Mátrix óta tudjuk, hogy lehet robotokba ülni és így nagyra nőni, valamint lövöldözni. Mondjuk a késes harcot még ilyen cucctól nem láttunk. De Weaver kisasszon már eleget küzdött beszíjazzva az Aliens-ben, míg abba a dokkállásba nem lökte a Királynőt magával egyetemben.

Kütyük és kijelzők frontján az új világ nem hoz nagyon újat. A kijelzőket láttunk már a Minority Reportban. Más meg nem igen van. A legviccesebb amikor a főhős nekiáll gyufával tüzetcsiholni.

AVATAR heli

A helik formája nagyon hasonlatos a Terminátor jövőképeiben látható automata vezérlésü cuccokhoz. Azonban szerencsére itt nem jött el a szomorú vég, és Rodrigez kisasszony a napszemüvege mögül vezényli a kis jószágok egyikét.

 

Ami új az a nem túl kitárgyalt tudat-transzporter masina, aminek a komrendszerét persze semmi nem tudja blokkolni. Még Ejva sem itnerferenciája a Flux sem.
Tök új a kacsos hajzat, amivel lehet kapcsolódni "Ejva rendszerhez", azaz a Pandorai lények tudtához, ha úgy tetszik a giahoz.

Ja történet: főhős egy kripli. Aki kap egy lehetőséget a sorstól. Elmegy zsoldos dokinak, tengerészgyalogosként, mert nincs pénze új gerincre. Tesóját kinyírták még a földön az utazás előtt és az Ő helyére kéri fel a CÉG! 
Cég persze bányászik valami epokitet! Tök mind1 mit! Nagy gépekkel ásnak az emberek egy nem lélegezhető de majdnem M típusú Pandóra nevű alacsony gravitációs szintű bolygón. Persze a helyi néppel azért nem sikerült keresztény-kapitalista alapon kijönni, így inkább nem barátkoztak az alapvetően naív nav'ik. A korai kapcsolatfelvételi programól csak annyit tudunk, hogy volt, és annak az egyik oszlopa lehetett Weawer kisasszony, akit igaziból csak megtűr a CÉG.
Még ha közönbös is a hely azért koránt sem veszélytelen. Tele van egzotikus lényekkel amiktől lehet félni. Ezért kell egy marék zsoldos is, akiknek a kezébe lehet adni aprítógépet. Zsoldosoknak meg kell egy főnök, aki olyan kemény mint a Vídia, és egyenes mint egy százasszög, és szőke mint egy német! És persze van egy karmoláshalom a fején, hogy 3D render-elés közben se veszítsen a félelmetességéből. 

Hősünk AVATARjával persze leveszik. Persze találkozik egy szépséges tanítóval. Akin keresztül megszeretni amit lát és érez. És persze össze is jönnek. És mire letelik a 3 hónap a tehetséges harcost elfogadja a törzs. De ekkor a gonosz cég nekimegy a falunak. Hősünket kirángatják a tudattraszporterből. De akkor jön Rodrigez kisasszony és lehet ismét kékbe bújni és segíteni aprítani a gonosz CÉG gonosz embereit.

A végjáték egy nagyszabású légi ütközet lenne, persze kézitusával megspékelve, ahol a pár kell hogy legyőzze a gonoszt.

Aztán pont a végre: Ejva segítségével a hősünk átköltözik a kék testbe, hogy majd az AVATAR 2-ben úgy térhessen vissza.

De, hogy mit bányásznak az pont annyira nem érdekes mint ahogy a DÜNÉ-ben sem volt az.

Az alkotott világ szép, sőt. Ugyanakkor én hiányoltam a nagy totálokat, levegősséget, melyek elengedik a szemet kicsit a 3d szemüveg mögött. A 3D-s élmény kiváló. Látszik, hogy erre készültek nagyon. 

Azt ugyanakkor nem tudom mennyire jut el a látványözön mellett a nézők sokaságához hogy alapvetően egy afrikai gyémántlelőhelyen is játszódhatna a story, azzal az alapgondolattal, hogy "a természettel szimiózisra törekvés,hosszabb távon, meghozza a gyümölcsét ". És persze a technika nem minden!
De ezt tudjuk rég, Darth Veadertől is: "Egy bolygó elpusztítása eltörpül mindamellett, amire a mindenható Erő képes!"

Élménynek nagy és kihagyhatatlan az AVATAR. Deee mindenkire kötelező a szemüveg!!!

Szólj hozzá!

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr321651539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása