EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2013.06.11. 00:32 Leni

WWDC 2013 - Maverick, AMD, iWorks for cloud, iOS7 pedig csak a nagyoknak

Címkék: mac mac pro Apple WWDC2013

Ledöbbenve ülök a gépem előtt a mai WWDC bejelentések összefoglalójának átvolvasása után. Lehet, hogy nekem nagyok az elvárásaim, de az is előfordulhat, hogy elértünk egy olyan technikai fejlődési pontra, ahonnan nagyon nehéz érdemi újat gurítani - legalábbis oprendszer szinten. Mondjuk az új Mac Pro, mint hardware, meggyőző!

MAC PRO later.png

Ami kéne már most - Mac Pro

Maverick - lehet nem vált be a hegyi oroszlán?

Az új oprendszer szakít a régi, de már fokozhatatlan elnevezési konvencióval: innentől valami californiairól lesz elnevezve az oprendszer fő verziója. Érdemi okosság, újdonság az energiatakarékossági mantránt túl nemigen van, csupán az AirPlay HD verziója. Ez egyrészt azért csalódás, mert az energiatakarékosság valójában az új chip-setekhez történő alkalmaszkodásban valósul meg leginkább. Minden más pedig vagy egyszer működött már jól, vagy eleddig nem is volt rá nagy szükség:

- finder tabok -» Norton Commander már csak 2 verzióra van?
- tagelhető fileok -» akkor mindek a spotlight?
- compressed memory -» nincs elég IO?
- gyorsabb Safari, raklap nitróval -» azért írom ide, mert fogadni mernék, hogy csak akkor gyorsabb, ha system update is volt.

Jó, szebb lett a Calendar, és már tényleg nem lesz szükség az öreg Growl-ra mert az operációs rendszerbe integrált notify rendszer jobb megoldást kínál.

AIR - AIR

Gyorsabb, vékonyabb, tovább bírja munkában és kb. 1000 USD-től (226K HUF) lesz elérhető.

Pro - Szenzációs

Dual AMD! Tunderbolt 2. AMD! 7 teraflop. AMD? 4 USB 3. De miért AMD? 6 TB port. Az IO miatt is az AMD?

MAC PRO.png
Apple Pro via apple.com
 - Kattitás a jövőbe

A bejelentés nyomán egyértelmű, hogy az Apple ismét diverzifikálja chip beszállítói körét. Az elmúlt évek erős Inteles összebútorozása ellenére az AMD procikat választotta az Apple. Ez számomra a bejelentések közül a legérdekesebb. Azt hiszem, hogy megint rally lesz a Nasdaqon.

És az új Pro állítólag tényleg belefér 4 Mac mininyi házba - persze, ha nem Kínában rakják össze!

"Finally, a computer for real Americans, made by real Americans."

(Sosem volt ennyire soviniszta az Apple!)


iCloud

300 millió felhasználó, sok trilliónyi push noti. Még szerencse, hogy nem hozták nyilvánosságra hányszor is nyomódik meg a menü gomb az iPhoneokon.


iWork (for iCloud)

Weben az iWork csomag. Az Apple beszáll a Google vs MS office háborújába. o.O

Na most nehogy már elkezdje az Office 365-ös projektjét az Apple, mert rosálok nyomban. Márpedig de! Google dox gyilkolás lesz, kérem. Lehet cellákat buzergálni a neten brózerban. Mondjuk jobban örülnék, ha lehetne programozni a Numberst, akár ObjC-ben, csak lehessen, de nem!

"We support Safari, IE, and Chrome."

iOS [7]

600 millió eszköz, remek használhatósági mutatók - szeretik a népek a szifonokat. És többet is nyomkodják ezeket, mint a Droidokat - állítja az Apple.

Ezen felbuzdulva legyen minden Helvetica és legyenek 90 fokok is meg 30px radiusok is.

 "I think there is a profound and enduring beauty in simplicity."

Szóval cseppnyi Matolcsizmussal jön az iOS 7. És persze minden ikon, és app (!) redesigned - és nagyon hasonlít az Androidra ( Steve forog a sírjában ). Mondjuk a naptár ( már megint ezzel jövök itt) tényleg tetszetős Landscape módban. A Mail nézőképét pedig, azt hiszem, csak egy kiadós alvással tudom feldolgozni.


more and trash - Apple mail on iOS7 via theverge

A mobil Safari tud majd gyerekzárat és persze tabokat is és ikonizált favorits - kedvencek menüt is. A multi-tab-lapozó, Istenemre SonyEricssonos Driod implementációt idéz elő a poros múltból.

Lesz AirDrop is, amire régóta vágyunk. Mondjuk üröm az örömben, hogy kell majd hozzá iPhone5 - ami nem kicsit fura, de legalább marad tere az ügyes 2nd-hand fejlesztőknek.

De mindezek tetejébe a remek ios7 hangosan beletrappol abba amibe a wp8 is belegyalogolt: a jelenlegi legújabb generációs eszközökön lesz hajlandó minden működni, mint pl.: az iPhone 5.

Azaz a korábban említett 600 millió le van sajnálva?! o.O Ilyen feltételekkel mondjuk nagyon nem tud érdekelni, hogy az új photo app helyettem eldönti majd, hogy mi a téma.

Node, ha van legalább iPhone 5, akkor már lesz iCloud alapú videó megosztás is, sőt akár mások photo streamjébe is megoszhatunk majd - hogy ez miért jó, az még nem derült ki.

Siri új ruhát és Hall-os hangot kapott amit nagyon köszönünk -  magyarul még mindig nem tud (mint ahogy én sem), cserében viszont van autós üzemmód is.

"You no longer have to manually manage app updates." 


Mindennek tetejébe nem kell manuálisan menedzselni az app frissítéseket, ami azért jó, mert halvány lila fogalmunk nem lesz arról, hogy miért is forgalmaztunk annyi adatot, pedig nem is néztünk youtube videókat egyáltalán.

Összességében tehát már most szeretnék egy új Mac Pro-t, viszont továbbra is Snow Leopardal. Remélem a világ boldogabbik felének minden más is örömet jelent majd - már ha lesz rá zsetonja. És persze éljen Amerika, meg az Apple, ami egy igazi amerikai vállalat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr565354853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása