lenI

Netes megaszondás. WEB. mobil web, fejlesztés, online média, videó share, embed, social, html, Js, PHP, C, Android, ios, mac... content. Vagy valami connected. Disclaimer: lenI az inda-labs munkatársa az index-nek is dolgozik.

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja. A radiocafé 98.6 pedig napja hallgat. R.I.P. Volt barátod.

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2012.05.10. 10:47 Leni

Bebuzultam - Költözés: HTC Desireről iPhone 4sbe [mobil]

Címkék: mobil iphone htc android desire ios leni

htc-desire-iphone-4.jpgEz a nap is eljött. Teljesen bebuzulok, a nagy Nokia teszelés közepette, és átköltözöm lassan a szerintem kiszolgált, de még mindig remekbeszabott Desiréről egy iPhone 4S-re. 

A fő indok, hogy kinőttem a Desiré-t, már ami a memóriát illeti. Az, hogy nem férek el rajta rootolás nélkül, átlag felhasználó szimulációja közben zavaró. És bevallom, már nem is akarok ilyenekkel időt pazarolni.

Ugyanakkor a processzor még mindíg megbírkózik majd mindennel, de azért a piac keményebb szereplőket sorakoztat fel.

Felmerül a kérdés, hogy miért IOS? Nekem IOS telóm nem volt még soha. Gondoltam, ha már van a házban iPad is és amúgy is Macen dolgozom, nem hagyhatom ki, hogy a Jobs utolsó ámenét. Szóval így. 

Persze volt szerencsém kicsit nyomkodni az új Sony-kat, vagy az új HTC-t is a Samsungok mellett, mégis úgy döntöttem, kipróbálom mire képes a Apple konformitása a telefon fronton.

Indtás

Először sim nélkül próbáltam egyről a kettőre jutni a 4S-el. Egykönnyen nem hagyta magát. Az első beállítások után, még ha meg is volt a wifi, nem volt apelláta, bele kellett toljam a SIM-et.
Aztán beállítottam a fő google accomat és nagyjából életre is kelt a iPhone 4S. Persze Siri nélküli módban.
Ami meglepett, hogy a twitter kliens még nem volt installálva, úgy húzta le. 

A billentyűhangokat, meg a sok izét, gyorsan kikapcsoltam, még mielőtt megmakkanok a zizegésektől. 
Minden iTunes előtt lehúztam a Gmail klienst is, hátha. És be kell valljam, nagyon szép lett, és használható is a gmail kliense. Viszont sajnos nem tud (reméljuk csak még) több accountot kezelni. Ezen felül kérlelhetetlenül bimbammol. Amitől kiborultam azonmód.

Szóval iTunes az kell, ugye. Rögvest jött is a system update. Megkaptuk az 5.1-es iOS-t. Pont. Aztán mellesleg jöttek az iPad megfelelő szoftverei is, ha nem mondom közben, hogy akkor most álljunk meg egy szóra.

Költözés - Hogyan vigyük át a kontaktokat Androidról iphone-ra? 

A kötlözéstől tartottam kicsit, de nem kellett volna. Lévén, hogy OSX-en dolgozom. A becsben tartott, és valamiért a google felé, a HTC-ről felfelé, nem szinkelődött telefonos kontaktjaimat fogtam és kimentettem egy .vcf file-ba a Droidon. Majd áthúztam a Mac-re.

Én ezt simán bluetooton szoktam csinálni a FileExcangerrel. ( Ha párosított az eszköz, akkor az OSX látja a filerendszert, és el tud kérni kiválasztott állományokat, ily módon átmásolva azt a Mac-re.) 

A Macen megkértem az Addressbookot, hogy legyen olyan jó, és importálja magába a filet, majd szikronizálja a google fiókom kontaktlistájával. Ez pikk-pakk meg is volt, annak ellenére, hogy az Address Book okos, és figyelmeztet az ütközések feloldására - nekem most 2db volt.

Aztán visszamentem az iTunes-ba és megkértem, hogy a zsinóron a Mac-en lógó iPhone-ra szinkelje már fel az Address Bookot. Ez is megvolt pikk-pakk.

Így minden kontaktom benne figyel a iPhone-ban. De mostmár nem akarok rendet tartani közöttük, mert megszoktam a OSX-en, hogy ezt a Spotlight - a beépített kereső - megoldja helyettem a rendfentartást.

Azért tuti, ami tuti, a kedvenceket beállítottam, hogy a gyorshívások menjenek.

Első tapasztalatok

A iPhone 4 tényleg nagyon egyben van. Egyszerű mint a szög. Kifinomult de nagyon. Tényleg egy esztétikus használati eszköz. 

A HTC Sensation szellős nyitóoldala után kicsit sokkolónak hat az IOS ikonhalma, ami bele van zsúfolva a nyitóképernyőbe. Ugyanakkor sokkal seamlessebben reagál a lapozásra az eszköz. Valahogy egy kézzel is tudok gépelni a lapát kezemmel, ami a Desirenél néha melléütést eredményezett - és persze a nyelvi izéket és a beviteli asszisztenst itt is kikapcsoltam, tehát gépelni kell.

A levelezés már kezelhető a beépített mailerrel is, miután megoldották Apple-nél a threadek kezelését. Az accountokat fel is kellett húzni, a general settings alatt, mert ezek mentén szinkronizálódnak a naptár és a notes - jegyzet - információk. Viszont ez szintén a pikk-pakk kategória, be kell valljam.

Innentől élevezem mindazt, amit a iPadon: már stresszel kora este a másnapi naptárba jegyzett program. Ami azért valljuk be hasznos.

Az iPad app sync hatására a kedvenc social cuccok maguktól megérkeztek a iPhone-ra. Csupán kisebb irtást kellett rendezni. A beloggolás után minden ment mint a karikacsapás: twitter, 4square, picpliz ( igen! Nem isntagramm ), google+.
Igen a facebook, még hátra van.

Koppanás - iPhone 4 gyengeségek

Chat-hiány 

Szerintem nagy hiba az Apple részéről, hogy van ugyan facetime, ami a high-end videó kommunikációt megoldja, de nem nyújt alternatívát a google által is integrált instant messaging-re - google takl, msn, facebook chat.

Azt gondolom, hogy ennek az lehet a hátterében, hogy az Applenek sok politikai harcot kellett megvívnia az amerikai mobilszolgáltatókkal, és ennek eredményeképpen inkább kihagyták az XMPP kliens OS szintű támogatását a rendszerből - így nem adtak azonnali alternatívát az SMS szolgáltatásra, mely közismerten a legjobb ROI mutatóval rendelkező szolgáltatások egyike a mobil iparágban. A GoogleTalk integráció a Droidok esetében rendszerből kapjuk. 

Ugyanakkor IOS-en sem kell messzire menni, csak installálni egy APP-ot és meg is vagyunk.

Share To

Az Android ebben kicsit szabadabb, mint az IOS. Jelenleg az van, hogy a droidokon nagyon könnyű beépülni a share menübe. Az IOS-ben ez kicsit nehezebb ügy, és ha úgy tetszik ez a submenü kicsit fapadosabb is - nincsenek szép ikonok. Ez kb. azt jelenti, hogy a lelőtt fotómat nem tom azonnal a kamerából tolni tumblr APP-ba, hanem meg kell nyitnom a tumblr appot és kiválasztanom a fotót. 

Viszont Twitterre tudok megosztani, az kétségtelen. 

Notifier

Nekem az nagy kérdőjel, több nap használat után is, hogy miként fogom jól kezelni a beérkező levelek értesítéseit. Ezt a Droid nagyon elegánsan oldja meg és hozzá képest a IOS kicsit fapadosnak hat. A Droid feldobja ugye, hogy mely fiókomba kaptam éppen levelet és pont. Az IOS-ben mindössze az az infó, hogy új levelem jött. Viszont én, aki egyszerre általában kap vagy 10 levelet és ráadásul ez nap közben folytonos azért rossz, mert ha levelet kaptam, csak megnézem a fiókot, és ott szépen sorrendben jönnek az olvasotlanok. Nem az OS által éppen utolsónak gondolt levélbe akarok belemenni, hanem az új levelekkel telepakolt fiókba. Szóval ez így kicsit problémás az ios-en. Egyébként iPad-on is web-es gmail-t használok, ami nagyon jól működik a Safariban. Pont. A iPhone-on ezért nyitvatartani a böngészőt viszont luxus. 

Ha a google több accountot is kezeltet majd a ios appjával, azonnal átszokok majd arra. Már csak azért is mert a csillagzás és a rendezgetés ott instant végezhető - míg a mail-ben erre nincs mód.

Ezek nem áthidalhatatlan problémák, de kétség kívül kell még csiszolódnom az iPhone, néhol értelmetlen idejétmúlt letisztultságához.

Lock - passcode vs gesturure

Android-Pattern-Lock_thumb.jpgLehet, hogy az oldschool szifonosoknak a droid jelzára lenne furcsa, de nekem ez a 4 jegyű számot eltalálós, pin kód helyettesítő jelzár nagyon odinak tűnik. Ráadásul találtam egy cikket, ahol arról értekeznek, hogy kb. egy éve az Apple is akart gesture alapú passcode-ot. Értem én, hogy tudományosan megállapítható, hogy ennyit még az átlag amerikai is meg tud jegyezni. De a Droid jelzárja azért sokkal XXI.sz.ibb!

Ps.: Megtartom a Desiré-t! És böködöm a Lumia-t tovább!

Szólj hozzá!

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr104499865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.