EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) video (30) videó (3) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2010.05.20. 10:34 Leni

In the run - Médiabuzulás alatt a világ - mondok egy csütörtököt

Még fel sem ocsúdtam a Hollandus túrából, de elöntött a megoldandó feladathalom. Közben elhoztuk az esőt, ami áztatja az országot vészhelyzet meg miegymás. A politikailag érzékenyek azon paráznak hogy mit is csinál majd a kétharmaddal az jdonsült kormány, és mikor kezd egy eszeveszett alkotmányozó ámokfutásba.

A politikai átrendeződések némileg hatnak ránk - internet médiára - is. Ez megvette azt, az eladta ezt. A Híszerző is gazdát cserélt, miközben elérkezett az éves nagy médiabuzulás időpontja. Persze ezt jól megcsavarta a MyVIP-es GeneralMedia, miután meg akarta szívatni az egész piacot. Végül azonban a fagyi visszanyalt. A buzulás átköltözött Füredre és pont…


Közben azonban mások dolgoznak, és a világ rohan 1000-el. Mondhatnám azt is, hogy a világ szarik a buzulókra.

VP8 Free - Free video share in the future

HH gyakorlatilag minden fontosabb eseményt közzétett ebben az időszakban melyből az utolsó, hogy a Google hozzáférhetővé tette a WebM és a VP8 sdk-t és a mondás szerint a VP8 kodek open source és royality-free lesz! Nesze neked H.264!

"By making VP8 open source Google will provide a high-quality and open alternative to H.264 and other existing codecs. When VP8 was first launched its inventors at On2 claimed it could provide "50 percent bandwidth savings compared to leading H.264 implementations."


App engine SQL support - fejlesztői és futtató környezet majd ingyé'!

Valamint, hogy az App engine-hez megjött az SQL support. Na ez utóbbit egy odi business analyst biztos leszarna, mert nem érti, hogy innentől az egyszeri fejlesztő srácoknak még könnyebb lesz a dolguk, ha startup futtató közeget keresnek. Tehát platformizáció on progress.

Opera és a google kézenfogva - Chrome és az Oper párban ki tudja mit hoz mobilon

Mindenesetre bizonyos, hogy a jövőben az Opera számos innovációja szivároghat át a Crome-ba és vica versa. Ez azért jó, mert nem bekebelezésről, hanem technológiai platformizálásról van szó! Mi lesz veled Steve?

Adobe strongly support HTML5

Tehát nem akar kimaradni az Adobe semmiből. Ha Flash, akkor az, ha HTML5 akkor az. Neki mind1.

Chrome Store - WEB-es alkalmazások egy helyen

Cloud computing megoldásainak gyüjtőhelye alakul ki. Mit is jelent ez: a kvázi vékonyklienses architecturák megoldásait egy helyre gyűjtve tálalja a google. Cél nyilvnán a platformizálás, a platform erősítése, olyan felület kialakítása ahol a gyártók és a felhasználók találkozhatnak -» iStore for Chrome!!!

PAD platformizáció - Sports Illustrated on PAD

Az új HH által belinkelt megjelenés gyakorlatilag a Pad világ eljövetelét vizionálja. A kérdés csak az, mikor jön a goole gadgetje, ill. a HP megoldása, melyen ezek a siteok a kanapéból kényelmesen lapozgathatók lesznek.

Facebook meg vásárol mobil felhasználókat

Napokban pedig meghatározó hír volt hogy a Facebook 40 országban lepaktált a mobilszolgáltatók valamelyikével azért, hogy a low-end körben forgalmi díj mentesítse a felhasználóit. A facebook gyakorlatilag felvállalta, hogy fizet a user helyett! Ez páratlan lépés az iparágak találkozásában, már csak azért is mert korántsem tűnik etikusnak.

Twitter aratna kicsi sárga japó

Twitter gyakorlatilag megszállja japánt. Jó ezt túlzás! De a microblog szolgáltató úgy tűnik átveszi a vezető szerepet a szigetországban, és nő a jelentősége a régióban. Ez a Yahoo-nak és a helyieknek jelent rossz hírt, mert jellemzően Ők voltak akik ki tudták volna aknázni a versenyelőnyt ezen a piacon.
A jelenség, leginkább például szolgálhat számunkra.

Már csak azért is mert hazánkban egyre inkább jellemzővé válik, hogy a mobil szolgáltatók nemzetközi megoldások preinstalljával árulják a készülékeket. Nem támogatják a helyi erősebb sweb megoldásokat. Ez nem feltétlen jó irány!

Ustream goes to kicsi sárga japó

A magyar érdekeltségű videóbroadcaster megoldás szintén siker a tech innovátor japánban. Sőt, immár célok közt szerepel a régióban történő növekedés. A lényeg: csinálj tévét mantra egyre több felhasználóhoz jut el!

Fészbúk.hu

Mindeközben a magyar media buzult és sajnálkozott azon, hogy a nyomtatott sajtó üzletileg zuhnan mint a baltafej. A rádiók már merülnek az óceánok mélye felé és nagyon fel kéne találni a szent grált, mert oda lesz a vagyon, meg a merdzsó, meg a bulizós esték az ügyfelekkel, stb.

Ezért most kérdőn néznek a web-es szakikra a "régi nagy öregek" és látják, hogy nem igen tudnak miről beszélgetni. Egyrészt mert teljesen más a megközelítésük, másrészt meg nem partnert, hanem igaziból ellenséget látnak egymásban.
Ami valahol igaz is: találkoztak a múlt örökösei és a jövő úttörői (a jelen gazdagjai). És persze mindenki fent van a fészbúkon. És hiába hiddeneled, ez még van és egy csomóan fogják lájkolni! Olyanok akik nagyon nem vannak ott buzulni!
Mert a lájk kiszabadult a fészbúkból, legalábbis félig, és majd jól megeszi az egész világot.

 

 

És egyszer csak visszaköpi annak és kiderül:
- a pina mindennek az orákuluma
- a nép meg hülye, mert elveszi az eszét a pina
- ami tegnap még kevesek monopóliuma volt, az ma mindenkinek lehetőség: az csinál rádiót aki akar! Az csinál TV-t aki akar! Az csinál újságot aki nem szégyel! És az mutogat segget, akinek ez megéri.


Hogy hol ebben az érték, és hol ebben az üzleti érték?
Ez valahol - ha Puzsért idézném - nyelvi kérdés - mert ugye "God could be equal with UFO in a pointofview"!
Azaz drukkoljunk, hogy lesz valami ami úgy regulázza a lájkolgatást, hogy nem omlik béle a bábelizáló közönség. Értékrendet hát a népnek. Vagy spirituális értékrend erősítéssel vagy pedig térjünk vissza a Yahoo modelhez: "Majd mi tudjuk mi az ami neked kell!" , "Mi vagyunk a hitelesek!" mantrával ugorjunk neki a 2011-nek!

Folyt. köv.


 

Szólj hozzá!

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr372017453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása