lenI

Netes megaszondás. WEB. mobil web, fejlesztés, online média, videó share, embed, social, html, Js, PHP, C, Android, ios, mac... content. Vagy valami connected. Disclaimer: lenI az inda-labs munkatársa az index-nek is dolgozik.

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja. A radiocafé 98.6 pedig napja hallgat. R.I.P. Volt barátod.

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (49) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (82) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) IT (3) it (38) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (17) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) video (30) videó (3) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2017.08.23. 19:32 Leni

Elmész Te a picsába, Lacikám - RIP Fűzy Laci :(

Címkék: RIP Fűzy Laci

"Elmész te a picsába! Húzzunk!" kiáltotta felém a csövezett Ladából. A XXXL-es gyúrós trikó védjegy volt és egyben praktikum. Kigurultunk Gyálig és megvettük a ricinust a gyógyszertárban, amint utolsó cseppig beletolt a tankba - hogy jól durrogjon a kicsike. Persze ez még a dupla Weber, meg a zsugor hajtókar előtt. Amikor csak lehetett pörgött forgott a verdával. Anno Wartburggal kezdte, mert csak arra futotta, amire polírozott karburatort pattintott. Aztán egyszer fejre is állt vele, máskor meg a lőrinci rendőrőrs előtt ugratott rá a villamos sínre. Sokszor megúszta valahogy. Aztán volt, hogy jogsi híján a Taxis Zoli hurcolta. Volt sok-sok Rukkel tó túra, meg a gyáli csajok. Meg minden, ami filmbe is elférne, ha lenne a Moszkva térnek nulladik része - soriban tudnám tollba mondani, de még mindig nem tanultam meg érdekesen mesélni.

A nagypolgári kertes ház lépcsőházában logó szintén nem kicsi Audi Sport Quatro poszter beleégett a DNS-ébe. Mint ahogy a gömbfejek edzésének gyakorlata is mindenféle állapotgörbe nélkül, zsigerből ment - amit a nagypolgári ház udvarán a kis ház kemenceiben is készült. Már jól megtermett ifjoncként is cibálta a kemencéből ki, az olajteknőbe be a leedzendő adagokat. Neki ez volt ami nekem az indító, meg a generátor - másnak meg a mosogatás utáni elpakolás.

Közös oviba jártunk. Korán elment Magdi - édesanyja -  és megboldogult anyám jóban voltak. Sosem lettünk volna haverok, ha nem vagyunk szomszédok. Na jó, volt köztünk egy telek, a Szabó bácsié. Amikor betörtek hozzájuk, rajtunk keresztül menekültek a rablók kerítéseken át. A riasztók ellenére is vonzó volt az a nagypolgári ház, mondom én.

fu_zy-laci-and-me.png

Fűzy Laci és én


A közös ovi, bandázás és a játszózás mellett - amit még az Nagyapjával is nyomtunk - a közös sulit is megkaptuk. A VHS korszak elejét vele éltem meg - Tom and Jerry-t néztük rommá, meg a minden mást is később. No meg a TV játék korszak is ott köszöntött rám.

Párszor az együtt tanulást is próbáltuk. Nem ment neki, gondolták majd segítem. De nem tudott koncentrálni eléggé. Mindig elkalandozott. Ma simán SNI-s lenne, és nem biztos, hogy nem lett volna még ideje az oviban tengeni egy évet legalább.
A suli nehezen ment, de mar akkor is nagy szíve volt. Belefért minden csaj, akiket már alsóban is hajtott. Kedves volt velük. Tette nekik a szépet, és sokat nevetett. Nagyon sokat nevettük sok hülyeségen.

Nem volt ez másként később sem. Aztán az általános vége már nem ment. Volt elég teher ott a háttérben. Az Ipari meg nyögősen. Sőt. De hagyjuk, nem volt neki jó korszak.

A Ladázás már a családi cégbe beleállás korszakában teljesedett ki. Sosem akart versenyezni, mert tudta, hogy kemény, de az építésben boldog tudott lenni. Pár éven át együtt toltuk az éjszakákat, de valójában Ő vitt minket társaságnak mulatni. Menni Cornerezni az Arany Jánoshoz. Kereste a helyét, mint mindenki akkortájt. Mindezt Taxival. Amit bevallom nem tudtunk, hogy miből, de nem kérdeztük - kitartott akkor még a gömbfej biznisz. Talmi túrák. Meg sok röhögés. Mértéktelen és parttalan matulás viccelődések csípőből tüzelve. Szexizmusa az volt, de könnyed humorral. És amikor már túl sok volt a Jim Beam Cola, akkor mindig kikötés a SEGA RALLY játékgép ülésében a mínusz egyes szinten.

A 90-es években elváltak útjaink és csak az esküvőjén tettünk tiszteletünket Zsolttal, aki matt másnapos volt, én meg eltávon voltam a Repülő Ezredtől épp és azt sem tudtuk, hogy oldjuk meg ezt a kérdést, mert azért illett volna vinni valami nászajándékot is - de nagyon nem volt miből.

Aztán neki jött a család. A gyönyörű lányok, akikre mindig nagyon büszke volt, ha találkoztuk. Meg a nagybetűs futóműzés. Már ami maradt belőle.
Aztán csend. Néha összefutottunk, de mar csak az osztalytali kapcsán.

Jó ideje bánom már, hogy végül kimaradtál az esküvői meghívottak listájáról, de tegnap óta nagyon.

Hiányozni fog az a legalább 120 kilós mosolyod haver. És egy pillanatig se hidd, hogy kevesebb lettél volna másoknál. Hatalmas szíved volt, akkora mi keveseknek adatott, tudom.   

Elmész te a picsába, hogy nem vigyáztál jobban magadra!

Legalább ránk vigyázz fentről kicsit jobban. Leginkább a lányaidra Lacikám.


RIP ( ifj.) Fűzy László

Kimondhatatlanul fogsz hiányozni ennek a világnak, haver!

Szólj hozzá!

2017.04.13. 15:09 Leni

Travelo goes to hollywood

Címkék: origo inda tmk travelo

Vannak olyan pillanatok amire azért szeretnénk emlékezni, de mégis kicsit félünk tőle, hogy elfelejtjük. Lehet, hogy csak én vagyok így. Mindenesetre hosszú idő után ez a poszt azért születik meg, mert egy ilyen nap a mai. Ma, annak ellenére, hogy támogatjuk még jó ideig, elbúcsúztunk a Travelo-tól. 

Számos kedves, érdekes, sokszínű és értékes embert is megismertünk azon sok év alatt, míg együtt dolgoztunk. Mostantól nem tesszük.

Travelo

travelo goes to hollywood

Ma a Travelo lekerült a CEMP kínálatából. Továbbiakban egy másik nagy médiacsoport kötelékében találjátok meg.

 

Szevasztok, sok sikert!

lenI
Inda / TMK

Szólj hozzá!

2016.11.29. 11:04 Leni

Kúria szerint a blog, blog. Köszönjük.

Címkék: blog.hu jog kuria sajtótörvény

ke_pernyo_foto_2016-11-29_10_57_59.png

hello.gif

 

... vagy azok, melyek tevékenységüket nem üzletszerűen végzik nem tekinthetőek sajtóterméknek. [...] Az un. internetes blogok általában ebbe a kategóriába tartoznak.

Szólj hozzá!

2016.08.05. 22:25 Leni

Szép új világ, szép új munkakörök - tekintsük már előre kérem!

Címkék: mobile jobs netizens newjobs

A világ márpedig rohanvást fejlődik. Amikor munkaerőhiányról értekeznek egyesek, még mindig ott tartanak, hogy kis hazánkban nincs elég kétkezi munkás az új autógyárba, amit a németek nyitnának inkább itt mint Indiában - mert ott még a munkaerőt is hamistják. Vagy, hogy nincs elég munkaerő a végóhídra. Szóval, ott tartanak. 

Az alábbi listában viszont olyan jelenleg is meghirdetett pozíciók akadnak, amelyek tartalmáról az emltett értekezőknek nemhogy fogalmunk sincs, de még azt sem tudják, hogy az adott szektoron belül melyik cég az, amely meghirdette őket. Új világ, új elfoglaltságai mini lista.

 

Community Manager
UK Communications Associate
Antenna Specialist Hardware
Radio Frequency Specialist Hardware
Community Specialist, Offline
Community Specialist, Social Media
Deputy Store Manager
Head of Marketing
Human Resources Manager
Retail Sales Manager
Senior Marketing Manager
Store Manager India
Technical Specialist
Creative Copywriter Marketing
Engagement Marketing Manager Marketing
Graphic Designer
Social Media Specialist Marketing
Senior Recruiting Specialist People Operations
Mobile Product Manager Product, Mobile
Project Manager Product, Mobile
Senior User Researcher UX Design
Senior Visual Designer UX Design
Product Manager Web Product

careers-engineers-2-col-hdi2.png

Ha ismersz olyan pozíciót, amit a hazai parlamentben ülők vagy az EMMI-ben pörgők egyike sem, told ide kommentben, vagy küldj rőla trackback-et. 

Szólj hozzá!

2016.08.05. 17:57 Leni

Kvótanépszavazási kampány a propagada legalja - de hatásos

Címkék: kampány politika népszavazás propaganda tudta

ke_pernyo_foto_2016-08-05_17_46_27.png

tudta.leni.hu - a plakátgenerátor

A kvóta népszavazásról nekem ennyi jut eszembe: az erőnek nagy hatalma van a gyengeakaratúak felett - és az lehet a propaganda is.

És folyton pulzál a fejemben a Starship troopers propaganda reeljeinek villódzása, ami szerencsére fent van a neten és meg tudom mutatni azoknak, akik nem emlékeznek rá.

Nagyon tartok attól, hogy a plakátkampány után valami hasonló is bekövetkezhet. De remélem, hogy csak egy rossz előérzet.

Szólj hozzá!