EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2014.03.11. 21:41 Leni

nol.hu - küzdelem egy jobb életért [redesign]

Címkék: design web nol webdesign nol.hu redeign

nol1.pngMa reggel új ruhába öltözött, és a fejlécbében erős brandinggel érkezett a nol.hu. 

apt-get install thevergedesign

Hatalmas vezető, hatalmas betűk, hatalmas leadek, hatalmas képek -   vs.hu-ra is emlékeztető verge-s nyitó szolidabb megvalósításban, ahol nagy hangsúlyt kapnak a publicisztikák írói is.

Bal hasábba került a hírfolyam friss nevű doboza, ami külön aloldalt is kapott - kár, hogy innen egycsapásra kikoptak a képek, nem úgy mint a rovat oldalak esetében.

A design légiessé vált, és nagyon kontrasztosak benne a  hirdetések. Nekem az alsóbb régióban helyet kapó rovat szekciók szeparátora nagyon bejön, valamint a 8 tartalmi hasábbot befogadni képes grid kihasználás is remek.

Viszont a nol.tv befejezettlennek tűnik, a lábléc kicsit felesleges, a szép kimunkálásához képest. Hasonló ellentmondást érzek a bologcsokker jelölő és a tag jelölők indokolatlan hasonlóságában. Viszont kétségeim vannak a tekintetben is, hogy a tagek ilyen erős címlapi hangsúlyozása indokolt-e egyáltalán. 

A cikkoldal is nagyon légies lett, középpontban a szöveges tartalommal. Egy print világból jövő termék esetén ez szerintem tökre jó választás. Bár tényleg durva, hogy az origónál is nagyobb betűméret és sorköz mellett döntött a nol.

A vezető cikk esetében egy hatalmas képpel is tud nyitni a cikkoldal, de ez gondolom nem lesz mindig így - azaz nem minden cikkhez lesz heading kép - ami egyébként indokolatlanul tolja le az egyébként fókuszba helyezett szöveges tartalmat. Ha megnő az ilyen - nagy képpel nyitó - cikkeknek a száma, akkor izmosodni fog a nol.hu olvasok görgető ujja is - ill. minden VIP előfizetőnek jár majd egy görgetős egér deluxe változatban.

A cikkoldali bannerek szintén nagyon kontrasztosak, ami hatékonysági szempontból oké, de csupán ideig-óráig, mert hamar kiégnek a fix területek. A non-uniform jobb hasábba rendezett 300px-es billboardok pedig néha befolyásolják az olvashatóságot is.  

Én sajnálom, hogy a weben manapság oly divatos körkivágású avatart csak a cikkoldalon használja a nol, ha a nyitón is bevállalták volna, talán kicsit konzekvensebb lenne a site, valamint kicsit oldottabb a címlap. 

A cikkoldali bal hasábba helyezett olvasólista funkciót viszont annyira nem is értem, különösen annak tükrében, hogy a nol a cikk végén ajánlja nekem a következő olvasnivalót - nyilván ha hh, akkor valami okosítás alatt álló algoritmus alapján, ami majd a rendbe szabott, user által olvasott tagekre kéne ráhangolódjék - egyszer csak.

A nol továbbra is kiemelten kezeli a kommentelő közösségét, legalábbis a design erről árulkodik - kíváncsi lennék, hogy miként menedzselik majd a trollok harcát, ha sor kerül rá.

nol-galesz.jpg

 

nol.hu galéria - küzdelem egy jobb életért

A galéria meglehetősen visszafogott, ugyanakkor az egyszerűség koncepciójába remekül beleillik a lecsupaszított, semleges háttérre dobott képek sora. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy nem került sor a teljes funkcióhalom implementálásra - hisz ezen az oldalon még hirdetési felületet sem láthatunk. 

Hasonló a helyzet a nolTV aloldallal is, ami még nem kapta meg az új designak megfelelő ruhát. Egyébként a social-megosztók megjelenítésében látok némi zavartságot, amit az indokolatlanul kiemelt twitter share és a többszörözött, még beúszóra is elhelyezett facebook share/like erőltetésében nyilvánul meg cikk és galéria oldalon egyaránt. Mondjuk, simán el tudom képzelni, hogy itt erőforrás optimalizálás is áll a háttérben - lesz ez még jobb is. 

nol.hu-nagy.jpg

 

nol.hu - nagybetűs

Összegzésként most csak ennyit: a nagybetűsödés megállíthatatlanul hódít a hírszájtok esetében, ami nyilván különösen indokolt, ha a közönségünk inkább a 30++++ korosztályban combos, ahol nem ritkán veszik komolyan a optikusok hirdetéseit. A cikkoldali hirdetés elhelyezés merész, erős. A nagy képek kezelése nem rossz. Az addon funkciok kezelése viszont még nem tűnik letisztultnak.

A nol egyébként remekül helyezte fókuszba az értékeit az új desingban, és reméljük, hogy az olvasók sem csalódnak majd. 

Ps.: a millerdisplay_semiboldregular mint font választás vicces, különsen a lapozókban használt 1-es. 

Szólj hozzá!

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr975853831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása