EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) IT (3) it (38) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2013.03.13. 17:39 Leni

Szerda - ma dolgozom utoljára

Címkék: index origo up jetivadász

Ma dolgozom utoljára az irodában ezen a héten.

Mások, másként, másmilyen nyilatkozatokat tettek a házunk táján, ahogy azt a nyilvános staff lista kreatív.hu ) meg is írta. Több, mint 11 fő állt fel, és döntött úgy, hogy valami újba ( Uj-ba :) ) vágja a fejszéjét, és megpróbál egy új brandet építeni. Nulláról. Valószinűleg politikai internetes újságírás témakörében. A pletykákból tudni vélem, hogy többeket kerestek meg a lehetőséggel, de jó páran nemet mondtak. Ugyanakkor azt meg gondolom, hogy páran még csatlakozni fognak a jetis csapathoz.

De mivégre ez a nagy "csináljunk internetoo 3.0-t UPpal"? Miért csak a politika? És miért csak az indexből - annak ellenére, hogy UP nyilatkozata szerint nem csak onnan érkeznek majd a projekthez? Miért van az, hogy még ha a távozók értékes emberek is, nem esik egy kanyi szó sem arról, hogy mennyien maradnak, és miért van úgy beállítva a történés, mintha eljött volna az armageddon?

Miért van az, hogy az ember úgy érzi, hogy egy jól tervezett, ívelt kommunikációba csomagolják a projekt indulását? Talán azért, mert majd mindenkit szorít a teljesítési kényszer? Hisz valahonnan össze kell dobni az induló pár százast - milliókban. Sőt, valahonnan majd bevételt is kell csiholni az internetes oldalra. Ehhez pedig el kell jutattni az információt a médiavásárlókhoz.
( Nem hiába a kreatív a harsona. )

És persze a nyerőnek gondolt piaci üzenet: az indexesek új projektje - ez csak olvasott, nézett lehet. 

De honnan az induló tőke? Honnan a finanszírozás? Netán UP tanácsadósgatása meggyőzte az Origó vezetését, hogy megéri egy újba belevágni, és erre forrást is elkülöníteni? Megéri egy ultra-internetes politikai szerkesztőséget reloadolni és felfuttatni? A politika ennyire vonzó a hirdetőknek, vagy itt valami más érdekgócról van szó inkább?

De honnan jönnek az olvasók? Origóról, Indexről, riszpekt-ház nézőkből? Netán a facebookról? Van-e akkora ereje ezeknek a neveknek, hogy kattint majd a nép - az Istenadta? 

Még ha biztosított is a forgalomterelés, és erős a seo, és jók a címek, és iszonyat sebes a reakció idő, akkor is, kb. annyit lehet elérni Magyarországon, amit a HVG produkált 1 éve HH-ékkal. De ők nem a nulláról indultak. Persze, a benfentes infókkal lehetne tarolni - de ne feledjük: azét vannak mások is a piacon bal és jobb oldali orientációval szépen megáldva. Van átlátszó.hu is. És akkor nem lesz más ez mint, egy magyarnarancs 2.0 videórovattal támogatva - amit azonnal felszánt majd a kurucos tömeg? Netán egy Hírcsárdába oltott Parabola reloaded death-metál vadhajtásokkal? 

NetánPayWall mögé rejtett times mintájú megaszondásra kell majd számítanunk, ahol havi ezerért olvasható a szerda, és nézhető a riszpekt reloaded?

Mindez még kérdés marad jó másfél hónapig, legalábbis a nagyérdeműnek. Közben az élet halad tovább. Van új Alkotmánymódosítás, amiben van passzus a kampánypénzek költögetéséről is. Azt csak remélni tudom, hogy nem ezzel áll összefüggésben a projekt - de egyszer majd az is kiderül, ha mégis.

A sok kérdőjel ellenére is, mindenképpen tiszteletreméltó a vállalkozás - riszpekt, hogy belevágnak az új istálló indításához. Verseny lesz, az ziher.

A show halad tovább. Az index feltölti az üres helyket, és mehet a rock&roll - death metál nélkül. 

Ps.: nem tartom túl etikusnak, hogy az indexből is verbuválódik a csapat, de ez az én magán nyűgöm - hisz józan ember a legjobbakkal akar dologzni, legalábbis azok közül, akiket ismer. Úgy gondolom, hogy akkor lenne szép ez a történet, ha UP képes volna összeszedni a fiatalokból egy barand new csapatot, és azzal vágna neki - de mint tudjuk, ez a melósabb út.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr935132555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása