EZ ITT A REKLÁM HELYE

lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) IT (3) it (38) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2010.04.20. 09:23 Leni

sexy villantás utáni nihil vagy apple iphone 4 - kedd

Címkék: mobil blog apple viral gawker kommunikáció iphone ad communication

Végre reggel is süt a nap, és sikerült átlagos idő alatt átjuni Budára. Nem hiánba: bármennyi legyen is az üzemanyag ára, duapest második legnépszerűbb esővédő megoldása az autó. Nem vagyunk eléggé árérzékenyek.

A Gawker tulaja - Nick Denton, aki egyébként Szily spanja - szintén nem árérzékeny. És valóban kikapta a PI generátor mega kincset, mint gyöngytyúk a taknyot. Az utolsó híradások szerint 5.000 USD-ért. Vagy úgy is mondhatnám: ráharapott mint sügér a villantóra. És persze a Gizmo nekiált, és ASASP bemutatta ebben a postban.
Még a belét is. Elsőként a világon.

Az információs vákuum és a viral kommunikáció szörnyszülöttje - Villants
(Egy új faj a kommunikációs eszköztárban?)

iphone 4 villant

villantóAmikor Angelday ki-postolta twitterre, hogy lesz valami, még nem gyanakodtam. Aztán miután megjött a gizmo post, a fél világgal együtt én is olvasás nélkül re-blog-'tam. Aztán képeket néztem. Aztán elkezdem olvasni. Aztán elkezdett lehullani az új kétszázas.

Ne már, hogy pont előtte 2 nappal - ahogy Szily is jegyzi - az engadget is közöl fotókat, és homályos forrás eltűnéseket!
Ne már, hogy egy bárki elhagy egy prototípus szerűt!


" Apparently the phone was found on the floor of a San Jose bar inside of an iPhone 3G case."
 

Ne már, hogy ezt így nem átgondoltan csinálja valami gépezet!?

A második felvonás szerint nagyon úgy tűnik, hogy mindez egy zabolátlan - majdhogynem Geek - fejlesztő műve, aki elhagyta az eszközt. De még mindíg problémás egy kicsit az eset. Sőt, az Apple gyakorlatilag elismerte, hogy az eszköz egy prototipus, és kérte a Gizmót, hogy adják már vissza. Amit persze a Gizmo nyilván örömmel fog teljesíteni, főleg így a 2.000.000 NEW VISITOR után!

De, mi is a lényeg:

  • az apple iphonja történelemet írt!
  • az apple iphonjának 3. generációja a 3GS az ami viszont állítások szerint JÓL használható is egy geek számára. (Nyilván ez erős túlzás, mert egy Geek mindent meg tud oldani, de mondjuk úgy, kényelmesen használható a 600Mhz-n ketyegő egyébként 833Mhz-n is elketyegő Samsung S5PC100 ARM Cortex-A8 miatt)
  • közben a világ nem Nokiás fele a lényeget lenyúlta ami a GUI-t illeti ( érintőképernyőmasszírozás miegymás!)
  • a HTC elkezdte teleszórni a világot a Googe hátszelével az USA-ban is a Hero-val, majd a Legendel
  • a Sony lemaradt mint a bélyeg, de ma már valóság és elérhető a X10 is ( 1GHz Qualcomm Snapdragon CPU val és 8 MP-s kamerával )
  • A HTC elkezdte teleszórni a világot a Desire-vel. Amiben - mint az x10-ben is - 1 Ghz Qualcomm QSD 8250 (Snapdragon) ketyeg, és Android 2.1-el hasítja a bithalmokat a net felé. Na ok, a kamerája "csak" 5 megapixeles! Cserébe viszont van rajta sweb (twitter, facebook, google stb..) brand pecséthalom, ami a nettel érintett vidékeken sokat érő marketing erő (lehet).

Az árharcban a HTC biztos nyerőbb, mert nem pozicionál annyira felfelé, mint az Apple vagy a SonyEriccson tenné. Az X10-et már pedig alig jött ki akciósan kell adni, hogy elvigyék. Az Amazon uk mos azt mondja, hogy majd 60 GBP-vel olcsóbban adja és így 430 GBP!
Míg a HTC nyitóáron is "csak" 425 GBP! Persze nem jár hozzá instant előrecsomagol életérzés. Ugyanakkor az amit az sweb-en szocializálódott user megszokott, nyilván jár: Facebook, Twitter és minden más ingyen APP lehetősége.

Az apple szerintem lépéskényerbe került! Életében nem előszőr, de az iphone életében igenis először. És valahogy kezelnie kellett, a helyzetet. Főleg a geek körben került hártányba, azaz abban a körben, ahol fontos(lehet) a seamless useabilty, a trend követés. Ahová elkel a bármilyen sebességű processzor.
Ha szervezett lett volna az eseményfolyam mely során nyivánosságra kerültek részletek a iphone 4G-vel kapcsolatosan, akkor zseniális a terítés és a pozicionálás.

  • a már iphone tulajdonos geek-ek arra lettek figyelmesek, hogy mindenki a HTC-ről beszélt mobil körökben, és ezt még a iPad habzás sem képes teljesen elfedni.
  • valahol van egy 4-es prototipus!
  • sebesség gondok voltak, és a techik Mhz és android függőségben vannak.
  • Jó próba lehet, hogy a geek közeg mond valami váleményformát arról
  • A megtalált tárgy igaziból nem is megy! Az, hogy működött urban legend

Régi gulyás-szoci sztori jut eszembe:
- Rakják össze a házat és csomagolják! Nekem estére a vonaton legyen!
- De igazgató elvtárs, nem fog műköndi a berendezés!
- Haha! Nem baj az! Majd visszaküldik hiánypótlásra. Addig befejezzük a belét! NA, MUNKÁRA emberek!
 

  • a Apple fan társaság információ vákuumban lézeng, és már aggódik Steve-ért! Tehát KELL valamit lépni. Ami persze jól jöhet az egyszercsak érkező termék kommnikációjának megágyazásához. ( 3 hónap állítólag szokott lenni egy új vonal beindítása előtt! )
     

Nagy márkák találkozása, műfaji korlátok áthágása
( Apple and Gawker )

Ha valakiknek kell csontot dobni azok a geek-ek » hogy lehet őket elérni » blog world » LOST effect » Antitrust effect » rángasd a mába » ja apple sotore hasít, de azért a geek és nerd világ annyira nem szeret mert szivatjuk is őket rendesen » adj hozzá egy kis egzotikus blogbirodalmat a "szabad világból" » turmixold össze : kész is vagyunk!

Veszítsünk el egy prototipust és lássuk, hogy mi lesz! Veszteni nem veszthetünk mert mindent amit bele tudnánk rakni a HTC már megcsinált és kiadta!  Hajjrá!

 Most már csak pár hónap és kézben nagyon valószínű, hogy kézben tarthatjuk az új iPhone-t. De azt én nem biztos, hogy megvárom!

 

Szólj hozzá!

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr281936454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása