lenI

Netes megaszondás - Digital Craftmanship WEB, mobil, development, on-line media, VOD, social, Android, ios, mac... God bless the content! Disclaimer: lenI az Inda-labs és index.hu főmunkatársa volt. Jelenleg Cloud ügyi Agilis PO az EU-ban

Anno: 2010.01.24
HDA success: 2010.02.15

lenI on google
Coelhos

NAPSZÁM

Magyarorszag napja az Európai Unió tagja.
A régi radiocafé 98.6 napja hallgat. R.I.P.
De 2022.12.01-el megint van barátod: 98.0-on!

Any has gone napja, és szivárványt fest nekünk.

Zsozso pedig már napja mosolyogtat.

Krisi meg napja meg nem áll napközben.

Dédi has gone napja, és fentről szórja áldásait ránk.

Címkék

2009 (3) 2010 (47) 2011 (25) 2012 (16) 2013 (4) 2014 (6) ad (12) adobe (3) amazon (3) android (6) api (3) app (9) apple (12) blog (13) blog.hu (29) bloghu (23) browser (5) bug (8) business (3) cemp (5) chrome (5) cool (6) data (3) ddos (3) design (11) desire (3) dev (27) development (3) display (3) email (3) facebook (46) facepalm (8) fail (3) fejlesztés (4) fidesz (3) film (7) fix (3) flash (4) forum (4) gemius (4) gmail (6) google (42) gui (4) hackintosh (3) hirdetés (8) htc (4) hu (31) hvg (4) inda (50) indafoto (7) indamail (6) indanet (4) indavideo (14) index (49) index.hu (18) indexvideo (3) infographics (5) internet (84) internetadó (3) ios (5) ipad (6) iphone (7) it (38) IT (3) iwiw (10) jog (4) js (3) leni (9) like (6) linkedin (3) lol (10) london (3) lumia (4) mac (6) magyar (4) magyarország (5) mail (8) maps (4) market (3) marketing (4) media (12) memento (18) microsoft (10) mobil (30) mobile (3) mood (3) myspace (6) netflix (3) news (15) nokia (9) olimpia (3) online (8) origo (21) osx (8) phone (3) php (5) pinterest (3) player (3) politika (4) redesign (3) security (3) share (8) social (14) sweb (29) tech (10) trend (3) tumblr (6) twitter (14) up (5) update (6) usa (3) ux (8) vb2010 (5) videó (3) video (30) viral (3) vod (3) web (44) webdesign (3) windows (3) wow (3) yahoo (8) youtube (12) zizz (4) Címkefelhő

2010.01.28. 09:36 Leni

Megjött a Newton reloaded = iPad by Apple

Címkék: mac tech apple ipad padd

Ma nálunk itt Budapesten esik a hó, és tegnap este rég nem látott hideg köszöntött ránk a -10-el. A nagy vízen túl hosszas várakoztatás után, az Apple eljutott arra a pontra, hogy a szokásos csinnadrattával a nagyközönség elé tárja a 2010 forradalminak kikiáltott újítását az iPad Tablet-et.





















Mi is ez?

Kütyü, gadget ahogy az amerikai szokta mondani. Valami teljesen új, mint az iPhone volt a maga nemében. Egy nagy kijelző mögé rakott, a XXI. sz. embere által használt legnépszerűbb funkcióhalmazok optimális használatát támogató eszköz.
Igaziból egy netbook aminek nincs billentyűzete, nincs CD/DVD olvasója, de van egy az eddigiektől eltérően sokkal nagyobb és sokkal inteligensebb szenzitív képernyője. És mindez mögött van egy bitang hatékony A4-es újgenerációs ARM processzior, és egy brilliáns operációs rendszer, aminek két fő célja vagyon: hibátlanul működtetni a vasat, elkápráztatni a felhasználót.

Mire jó?

Az Apple nem az iPhone nak csinált konkurenciát, legalábbis a kommunikációs anyagokból ilyen következtetést lehet levonni. Gyakorlatilag új platformot hozott létre, melynek lényge, hogy számos technikia újdonságot ötvözve, a korábban már az iPhone és a Touch technológiákat a userekkel megértetve, létrehozta a Star Trek-ből már jól ismert valamit, amin mindent lehet olvasni, de még sem a sokak által jól ismert Trikorder! Hisz az a iPhone! A Star Trekben ezt a valamit úgy hívták, még ha alig ejtették is ki szóban: PADD!


 





















 

Tételesen (from Apple.com)

  • Internetezz - Safari

A ma embere vagy internetezik, vagy sem. Mindenesetre sokkal barátságosabb, ha bárhol lehet internetezni és nem kell valahova rákészülve odaülni és megvárni míg elidul, hogy lehessen kattingatni az egérrel. Vagy akár a netbookkal. De ze utóbbit ölbe kell venni, kell hozzá babtábla, fújtat és melegít.
Mobilon ott a OperaMini vagy az iPhone vagy akár a Touch, de mondjuk a Pad kétségtelenül nagyobb kijelzőjével csábítóbb lesz és igaziból a netbookok elöl veszi el a levegőt.

  • Levelezz - Mail

Kommunikációs alapfunkció a XXI.sz. elején. Elektronikus levelezés. Must have!
Mobilon is lehet, de iszonyat kényelmetlen.

  • Fotózz és mutogasd - iPhoto és egyszerűsített változata

Nos, igen! Egy szemrevaló funkció. Nem egy buta képkeretről van szó! És akkor sírhatnak a karácsonyi slágertermék tulajdonosai.

  • Videozz - QickTime 4

Igen! Mert bírja, talán jobban mint egy Intel Atomos netbook! És nagy a kijelzője! Az iPhonos ksiképernyős videózás megy a levesbe.

  • YouTube-ozz - Safari + natív plug?

Mára, főleg hogy problémává fog válni a H.264 codec ügy, úgy tűnikm igen erős érv egy eszköz kapcsán, ha tud a felhasználó rajta biztosan és stabilan, akadásmentesen YouTube videót nézni. ( Jegyzem a jelenlegi Flash Safaiban G4-en azért akad Tiger alatt! Pedig 1.2 Ghz-s proci ketyeg alatta. Ha az iPod simán fogja bírni, akkor biza nagyon jó az a A4, és még az is lehet, hogy talán búcsúzhatunk a flash-től OSX-alatt, ha YouTube-ni akarunk?! )

  • Hallgas zenét - iTunes

Lényegében minden ami zene. Vezéreld a többi bárnyod (Mac).

  • Olvass akár eBookot is

Lényegében teljesen alávágtak az eBook reader piacnak az USA-ban. Leszerződtek számos kiadóval és elérhetővé válnak a kiadványok is. Gykorlatilag legerősebb platformteremtő szolgáltatás.

  • Minden egyéb
    - térkép kezelő
    - notesz
    - névjegygyüjtő
    - naptár
    - spotlight, az elmaradhatatlan és szuperügyes kereső.
     
  • Használd iPhone APP-od - APPSTORE - APP kompatibilitás

És igen! Bármilyen iPhone alkalmazás fut iPod-on is! Ez nagyon ésszerű húzás az Apple-től és felettébb nagy teljesítmény, hogy az eszköz kiadására ezt képesek voltak összehozni.
Ezzel az iPhone felhasználók hatalmas százalékánál bebztosították, hogy megszokásból is meg fognak vásárolni egy 2,5-3 szor annyiba kerülő terméket. És el fogják hinni, hogy az jó nekik! Brilliáns üzleti húzás.

Hogyan?

Az apple összerakta ezeket:

  • 9.7 colos LED es képernyőt! 1024x768 132(!) ppi!
  • Multi-Touch szenzorhalmot, amit nem is kell megérinteni, csak közeledni!
  • Gyorsulás szezort
  • Ambient light szenzort
  • A4 névre halgató új ARM procit, amit maguk terveztek. 1Ghz-n ketyeg, és iszonyat keveset fogyaszt, mint általában az ARM-ok!
  • Flash drivet ami 16 GB-tól nyit és akár 64 GB-is lehet
  • AAC audio alrendszert ( 20khz-ig!)
  • Video alrendszert ( H.264 bírja akár 720p 30fps-t is) Dokkolón keresztül ki lehet vezetni kompozitra is az 1024x768-as képet mind PAL mind NTSC módban!
  • Wi-Fi (802.11a/b/g/n) adaptert
  • Bluetooth 2.1 adaptert
  • hangszórót
  • mikrofont
  • stereo jack kimenetet
  • dokkoló ajzatot
  • meg egy elég erős aksit

 Nos, mitől apple az apple?

  • technológiai újdonságok: A4 ARM proci, Új szenzorok, melyeket azonnal értelmesen alkalmaznak is.
  • Nagyon szép és kiforrott alapfunkciókkal bíró op-rendszer
  • APP Kompatibilitás!
  • Üzleti becsatornázás: iStore - Zene, Video, APPok  és már ebook is
  • Iszonyat erős marketing, de csak meghatározott fókuszban

Mindenesetre, hamarosan kiderül, mennyire lesz valóban a felhasználók kedvére ez az új termék és hogy ezek az újítások, melyeket a konkurendcia biztosan használni fog, mennyire terjednek tova más gyártók hasonló termékeibe.

A jövő a useré! És ha neki jó, akkir a gyártónak is jó!

Szólj hozzá!

EZ ITT A REKLÁM HELYE

A bejegyzés trackback címe:

https://leni.blog.hu/api/trackback/id/tr601708396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása